Proyecto

#HortsUrbans: UN BARRI VERD I ECOLÒGIC

L’horta és patrimoni històric i cultural d’Orriols. Llavors, per què Orriols té tan pocs espais verds? Tres paraules: construcció, especulació, balafiament. Ara hem d’evitar que els últims espais naturals del que va ser Orriols en els seus orígens acaben els seus dies cimentats i destruïts.

En Orriols Conviu estem convençuts que els horts urbans podrien contribuir a renovar el nostre barri, per la qual cosa espentem el projecte de convertir el solar de carrer Motilla del Palancar en un hort urbà col·lectiu i autogestionat per les veïnes i veïns d’Orriols.

La idea de tindre horts urbans en Orriols ha generat molta il·lusió entre gent de totes edats i procedències. Segons les veïnes i veïns d’Orriols, és una oportunitat per a recuperar els sabers ecològics, transformar tant el barri com la ciutat i millorar la cooperació entra la ciutadania i les institucions públiques.

Fins ara, hem dut a terme dues jornades reivindicatives, amb molt d’èxit i un gran suport per part de la ciutadania. Continuarem lluitant fins que les bones intencions demostrades per l’administració es convertisquen en realitat i Orriols tinga una zona verda i ecològica!

Vols sumar-te a aquest projecte? Posa’t en contacte amb nosaltres – seràs molt benvingut!

L’hort comunitari va començar l’any 2021 gràcies a l’impuls d’Orriols en Peu. Aquest any 2022 amb Unim Orriols l’hort ha ampliat la seua plantació, però sobretot la participació de veïnes i veïns que uneixen forces amb un sentit comú.

MARÇ 2021: PRIMERA CONCENTRACIÓ

Després de reivindicar un hort per a Orriols durant més d’un any, en 2021 es duu a terme la primera concentració.

NOVEMBRE 2021: TALLER DE KAVAM

Rosa i Pablo de Kavam preparen un taller de tests i un grafiti per a l’hort.

MARÇ 2022: UNIM ORRIOLS

Es reimpulsa el projecte amb Grigri i Unim Orriols, incloent-hi els horts en un barri ecològic.

ABRIL 2022: VISITA A ALTRES HORTS DE VALÈNCIA

Visita a l’Hort de la Botja

El grup d’Horts d’Orriols, vam ser de visita a l’hort urbà de la Botja en Velluters…ens va atendre Ana i ens va explicar com es va gestar aquesta meravellosa i inspiradora iniciativa. Projectarem en la Setmana Intercultural d’Orriols el documental de «Peus a terra» sobre la Botja. Molt motivats per a continuar buscant experiències d’horts que ens ajuden a fonamentar el projecte d’horts que volem per a Orriols.

Visita a l’Horta del Cabanyal

MAIG 2022: DOCUMENTAL L’HORT DE LA BOTJA -DE PEUS A TERRA-

Vesprada de cinema amb el documental sobre horts urbans De Peus a Terra. Va tindre tant d’èxit que repetim al març de 2022!

MAIG 2022: PLANTÀ!

Orriols Conviu us espera al carrer Motilla del Palancar S/N en Orriols. Animar-vos a participar!

Plantació amb El Sarao

JULIOL 2022: SARAO DE DIUMENGE

AGOST 2022

Amb aquesta calor hem d’anar tots els dies a regar a l’hort!

SETEMBRE 2022

El grup horts dissenya i construeix una taula, pintada per xiquetes i xiquets.

OCTUBRE 2022: PLANTACIÓ TARDOR-HIVERN

Preparem la nova plantació de temporada tardor hivern. En la jornada es realitzen tallers i jocs per a tota la família. Amb la participació de València Acull.

NOVEMBRE 2022: FORMACIÓ HORT

Comencem la formació de l’hort per a aprendre teoria i pràctica sobre el tractament, manteniment i cura de la terra i l’horta. Fem quatre sessions en les quals treballem: el sòl, el compostatge, biopreparados i finalment una plantació. Formació organitzada per València Acull.

En Cultura als Barris Interpreta Natura organitza una activitat en la qual xiquetes i xiquets del barri fan bombes de llavors per a tirar a l’hort!!

Per fi pengem el nostre cartell de l’Hort Comunitari, on expliquem el projecte per a les persones que no ens coneguen i convidem a qui vulga apuntar-se!

Anuncio publicitario